[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een vastgelopen arbeidsrelatie.

Werkgever en werknemer komen vooralsnog niet tot herstel van een goede werkbare situatie. Of dit nu is omdat de werkplek is vervallen of door arbeid gerelateerd ziekte verzuim. Kortom een ontslag zou aannemelijk zijn.

Komt dat ontslag en u loopt niet van de ene baan aansluitend in de andere?  En u komt wel met uw huidige werkgever overeen dat het voor beiden beter is de bestaande arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dan is het wellicht voor u van belang, om als vervolg  op deze beëindiging recht te hebben op een WW-uitkering.

Om via de (vaststellings-)overeenkomst de arbeidsovereenkomst te beëindigen zonder het recht op een WW-uitkering te verliezen moet deze overeenkomst wel aan enkele voorwaarden voldoen. Dat deze voorwaarden in de vaststellingsovereenkomt op de juiste wijze worden verwoord, is voor u als werkgever, maar zeker ook voor u als werknemer, van belang om later niet voor onaangename verassingen komen te staan met als gevolg dat de gang naar de kantonrechter  toch nog gemaakt moet worden.

Zo moet er geen schijn zijn van een verkapt ontslag wegens ernstig verwijtbaar gedrag van de werknemer. Zo moet er ook rekening worden gehouden met de fictieve opzegtermijn om te voorkomen dat u als werknemer toch nog in een inkomstenloze periode vervalt.

Kortom, het is zaak dat u, als u onverhoopt met een einde dienstbetrekking situatie geconfronteerd wordt, daarin de begeleiding van een mediator in roept. Deze kan met u samen werken aan een duurzame oplossing. Een oplossing waar u beiden achter kunt staan, waarin ervoor gekozen kan worden uit elkaar te gaan en de relatie toch bewaard kan blijven.

Mediation is een stuk voordeliger dan een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter. U geeft de uitkomst niet uithanden, juist niet, u houdt de oplossing in eigen/beider hand.

De mediator is een neutrale onafhankelijke procesbegeleider. Het mediationproces is een proces in vertrouwelijkheid en onder geheimhouding.

Heeft u nu al een (vaststellingsovereenkomst-)overeenkomst, teken dan nog niet maar laat de overeenkomst eerst eens beoordelen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Direct contact met de mediator” h4=”Bellen kan ook 0166 667052″ txt_align=”center” style=”outline” color=”turquoise” add_button=”top” btn_title=”Stuur direct een Email” btn_style=”classic” btn_color=”sky” btn_align=”center” css_animation=”left-to-right” btn_custom_onclick=”true” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.boa-online.com%2Fcontact%2F|||” btn_button_block=”true”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Start typing and press Enter to search