Ruzie en onenigheid kost mensen een hoop energie, wat je dagelijks harmonieus functioneren flink in de weg kan zitten.
Bezwaar- of beroepsprocedures leiden er zelden toe dat een voor alle partijen bevredigend resultaat wordt bereikt, laat staan dat alle partijen zich gehoord en begrepen voelen.
Of het nu gaat om een scheiding die leidt tot een rechtszaak of het pedagogisch en sociaal omgaan met mensen op een school, zowel leerlingen, ouders, collega’s als bestuur.
Maar ook als het gaat om commercieel denken en handelen, vooral als intermediair heb je met deze verschillende omgangsvormen te maken. Je komt in aanraking met commerciële belangen, maar ook met de omgang met medewerkers en zzp-ers. Op al deze gebieden kunnen ook meningsverschillen en zelfs conflicten ontstaan, die partijen zomaar voor de rechtbank doen belanden.

Als mediator vind ik het van belang dat die opgelost worden zonder dat er commercieel belang beschadigd wordt. Dat er (intern) nog een werkbare situatie blijft bestaan.
Bij mediation gaan partijen zelf ontdekken dat de oplossing bij hun zelf zit en niet voor de rechter opgelegd hoeft te worden. Doordat partijen zelf tot een oplossing komen, is het resultaat bevredigend en heeft het resultaat draagvlak.

Ik, Paul van der Wal, heb ruime ervaring en heb de juiste kennis en vaardigheden om u, tezamen, tot een goede oplossing te laten komen. Het is mijn ambitie om er voor te zorgen dat die negatieve spiraal, omgedraaid wordt en juist positief wordt aangewend. Ik wil mensen helpen om weer tot elkaar te komen, dat geeft mij gigantisch veel voldoening! Ik beschik over een rijke levenservaring, positieve kijk en gedrevenheid. Ik heb oprechte aandacht voor ieder mens. Ik luister zonder vooroordelen en met respect. Met mijn antroposofische inslag, mijn analytisch vermogen en creatief denken ben ik goed in staat u te helpen.

Start typing and press Enter to search